Ultrák

Friss topikok

  • Borsii: Lehet látni,h ezt mikor írtam ;) Jó régen,azóta sokat fejlődőt minőségileg! (2009.08.03. 22:39) Magyar Ultrák
  • leon, a proli: szerintem tök jó, hogy értelmi fogyatékosként blogolsz, csak így tovább! (vagy nem magyar anyanyel... (2009.02.26. 21:59) Fradi meccs előtt pár lila ablak bánta
  • mizo: MINDEN MAGYAR ULTRA ÁLJON A DUNASZERDAHELY MELLÉ!!!! (2008.11.07. 09:37) Magyar himnusz a szlovák meccs előtt
  • Zsu: Felvidéki magyar vagyok, ráadásul dunaszerdahelyi. Pozsonyi másodéves egyetemistaként még csak egy... (2008.10.25. 19:16) 'Üsd a magyart!' - pozsonyi rigmusok a DAC ellen
  • Artur: A ferencváros nagyon jó és minden hol ott leszünk!!! De hálistennek a lilák is nagyon várják hogy ... (2008.10.07. 09:27) Kezdet!

Utolsó kommentek

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

IndaFotó képek

2008.07.27. 19:32 Borsii

Focibalhé: kilenc sérült

9 embert vittek kórházba a tegnapi Honvéd - Sturm Graz meccs alatt és után. Súlyos sérültek is vannak, bordatöréssel, állcsonttöréssel. Már a meccs előtt is volt verekedés, de az igazi, a stadionban. Graz-i rendőrök is jöttek a csapattal, ők arra panaszkodnak, hogy a magyar rendőrök őket is lefújták gázspray-vel, a szurkolóikat pedig a magyar biztonságiak zokniba csavart biliárdgolyóval ütötték. A felvételeken ilyet nem, viperát viszont látni. 

A balhé már a meccs előtt, a Vörösmarty téren elkezdődött, ott találkoztak egymással a magyar és az osztrák szurkolók. A magyarok rátámadtak az osztrákokra, ekkor léptek közbe először a rendőrök, sorfalat álltak a két tábor közé.

És innen vittek el három osztrák szurkolót is, egyikőjük egy rendőrautót rongált meg, egy másik a sorfalat dobálta, a harmadiknál pedig - ahogy a rendőrök fogalmaznak - pirotechnikai eszközt találtak.

Ezután kezdődött a Honvéd - Sturm Graz meccs, a felvételeken az látszik, hogy  Honvéd szurkolói valamiért megindulnak az osztrákok felé. Egy csoport az elválasztó kerítésig jut, közben megérkeznek a rendőrök, majd ezután kezdődik az igazi verekedés. Az újabb verekedés.
 
Több, mint 220 műanyag széket téptek fel, azokkal verekedtek össze. A felvételeken látszik, hogy egy biztonsági őr egy viperával, kihúzható ólmos bottal fenyeget. Egy másik férfi, fektee pólóban, azonosító kártyával a nyakában ököllel üt le egymás után két osztrákot is. 


szólj hozzá: Vipera az őrnél

9 embert vittek kórházba, többségében osztrákokat. Ketten súlyosan megsérültek. Az egyiknek bordái, a másiknak az állkapcsa törött el. 
 
Az osztrák szurkolókat grazi rendőrök is kísérték. A meccs után ők a magyar rendőrökre és biztonságiakra panaszkodtak. Az osztrák hírügynökségnek vezetőjük azt mondta:  "...a verekedésre kiéhezett helyi személyzet bennünket is megtámadott. Egy kollégám fel akart segíteni egy földön fekvő Sturm-szurkolót, de egy magyar rendőr lefújta őt gázspray-vel. A biztonságiaknál kést is láttam, ezen kívül zokniba töltött biliárdgolyókkal
ütötték az embereket. Nagyon veszélyes helyzet és elképzelhetetlen káosz alakult ki, a magyar biztonságiak pedig alaposan megszegték az elírásokat."

 
A Honvéd FC tulajdonosa azt mondta, a stadionban az osztrákok kezdtek mindent. Petárdákat dobtak a fűre. A biztonságiak a dobálókat akarták kiemelni a szektorból, így kezdődött a verekedés. És azt is mondta, hogy "soha nem engednék egy biztonsági embert viperával fellépni, ha volt ilyen, az többé nem dolgozhat a stadionban." 
 
A rendőrség szóvivője azt mondta, hogy elemzik a felvételeket, a saját felvételeiket, de osztrák rendőrt nem fújtak le gázspray-vel.

Azt is mondták, hogy tovább elemzik a  felvételeket. És ha például kiderül, hogy a biztonsági őröknél tényleg olyan eszközök voltak, amilyenekről az osztrákok beszélnek, akkor ellenük eljárást indítanak.

A hazai pályán a Budapest Honvéd egyébként a verekedés közben 2-1-es vereséget szenvedett, ezzel elbúcsúzott a nemzetközi porondtól, és osztrák gárda jutott be az UEFA Kupa selejtezőjének második fordulójába.(tv2)

 


szólj hozzá: Balhé a Bozsik-stadionban

Borsi

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://mecstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr88588199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pillez54 2008.08.03. 22:39:53

helló!

Nincs esetleg valami hír? Rendben lezajlott a Slovan Bratislava - DAC meccs?

Borsii · http://szentkoronaradio.com 2008.08.04. 08:12:38

nem. Nem történt semmi kerestem hírt vagy valamit de rendben lezajlott a meccs! Sajnos kikapott a Dac.

pillez54 2008.08.04. 20:32:58

hálistennek, ne is bántsák a DAC-ot, elképesztő miket kell a csapatnak és a szurkolóinak átélni

Borsii · http://szentkoronaradio.com 2008.08.04. 21:00:39

Kegyetlen! Egyetlen igazán Magyar város és a sok rohadt szlovák meg csak őket basztatja! Szerencsére nincsenek kevesen a Magyarok meg megy néha támogatás hozzájuk:)
süti beállítások módosítása