Ultrák

Friss topikok

  • Borsii: Lehet látni,h ezt mikor írtam ;) Jó régen,azóta sokat fejlődőt minőségileg! (2009.08.03. 22:39) Magyar Ultrák
  • leon, a proli: szerintem tök jó, hogy értelmi fogyatékosként blogolsz, csak így tovább! (vagy nem magyar anyanyel... (2009.02.26. 21:59) Fradi meccs előtt pár lila ablak bánta
  • mizo: MINDEN MAGYAR ULTRA ÁLJON A DUNASZERDAHELY MELLÉ!!!! (2008.11.07. 09:37) Magyar himnusz a szlovák meccs előtt
  • Zsu: Felvidéki magyar vagyok, ráadásul dunaszerdahelyi. Pozsonyi másodéves egyetemistaként még csak egy... (2008.10.25. 19:16) 'Üsd a magyart!' - pozsonyi rigmusok a DAC ellen
  • Artur: A ferencváros nagyon jó és minden hol ott leszünk!!! De hálistennek a lilák is nagyon várják hogy ... (2008.10.07. 09:27) Kezdet!

Utolsó kommentek

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

IndaFotó képek

2008.07.17. 17:26 Borsii

Balhéra készül Dunaszerdahely a DAC–Spartak meccs miatt

Bár a nagyszombati Spartak legvadabb fanatikus csoportja májusban feloszlott, nem zárható ki szélsőséges elemek, a sportszerűséggel semmilyen viszonyban nem álló egyének tömeges megjelenése Dunaszerdahelyen a június 25-i DAC-Spartak mérkőzésen.

Már biztos: alkoholtilalom és kordonzár lesz a stadion környékén a jövő pénteki DAC–Spartak labdarúgó-mérkőzés előtt és alatt. Bár többezer rendbontóval, futballhuligánnal számolnak a megyei rangadón, az is elképzelhető, hogy a rendőrök lesznek létszámfölényben.

Annak ellenére, hogy a nagyszombati Spartak legvadabb fanatikus csoportja májusban személyes ellentétek miatt feloszlott, továbbra sem zárható ki szélsőséges elemek, a sportszerűséggel semmilyen viszonyban nem álló egyének tömeges megjelenése Dunaszerdahelyen. A rendőrség a kiemelt kockázatú eseményre vészforgatókönyvekkel, közbiztonságot erősítő intézkedésekkel készül. Az önkormányzattól azt is kérvényezték, hogy az egész város területén tiltsák be az alkoholárusítást.

Az alkoholárusítás tilalmát a város önkormányzata eltúlzott intézkedésnek tartotta, ezért csak bizonyos utcákra vonatkozóan hozott kötelező érvényű rendeletet, amelyet a napokban postáztak minden érintett vendéglőnek. A feltételezett szurkolói útvonalak menti vendéglőkben lesz tilos szeszes italt árulni, a rendelet betartását a rendőrök ellenőrizik majd. Az érintett utcák: Sport utca, Vásártér, Rózsaliget, Vasút utca, Kukučín utca, Bacsák utca, Rózsa utca, Ádor utca, Jesenský utca, Smetana liget, SNP tér, M. R. Štefánik utca.

A „tűzfészek” két vendéglőjében, a stadion bejárata felőli Sport utcai Bara (közismert nevén Csicsó) és Pelikán vendéglőben vegyes érzésekkel fogadták a déltől este nyolcig tartó tilalmat és rendkívüli biztonsági intézkedéseket.

„A kertvendéglői részt lezárom, mert én még emlékszem, milyen randalírozások voltak itt, amikor a Nagyszombat ellen játszottunk valamikor a kilencvenes években. Akkor történt az is, hogy egy lányt kidobtak a vonatból a nagyszombati huligánok” – idézte fel a rossz emlékeket Sándor István, a Bara tulajdonosa. „Az én fiamat, „Kis Decsakot” a nagyszombati zsaruk verték meg. Csúnya harc volt akkor” – egészíti ki nem éppen dédelgetett emlékeivel egy törzsvendég. Majd egy olyan sztorit mesélnek, amelyben ők maguk kerültek összetűzésbe a rendőrökkel. „Egy nagyszombati szurkoló a kapumat döngölte. Én elvettem a táskáját, mert csúzli és vasgolyók voltak benne – mondja a csapos. – Ő attól félt, hogy a benne lévő zászlót fogjuk elégetni, ezért rendőrt hívott. De nem fajult el a dolog.”

A kocsma vendégei úgy érzik, nagyobb biztonságban lennének, ha nem csak a rendőrök, hanem egy erős DAC-szurkolótábor is védené őket. Nosztalgiával emlékeznek vissza a DAC fénykorára, a tömegeket vonzó meccsekre, amelyek idején nem mellékesen a vendéglő forgalma is megugrott. „Az alkoholtilalomnak egyáltalán nem örülök, főként a törzsvendégeim miatt. Nagyszombati szurkolót egyébként sem fogok beengedni az épületbe, csak, ha konszolidált vagy idősebb lesz” – morfondírozott Sándor István. Szerinte igazságtalan a rendelet, mert pár sarokkal odébb, pl. az egyik hotelben már kapható lesz alkohol.

Méginkább frekventált lesz a Pelikán vendéglő, hiszen az közvetlenül a stadion nagyszombatiaknak fenntartott északi bejárata mellett működik. Rossz emlékeik nincsenek a meccsekről, sőt, a város legbiztonságosabb helye volt a vendéglő, mivel az összes rendőr náluk kávézott. A tulajdonos itt is az állandó kuncsaftokat félti, és inkább attól tart, nehogy a nagy rendőri jelenlét gerjessze az indulatokat a drukkerektáborokban.

A rendőrségen nem tudtuk meg, hány egyenruhás lesz jelen a városban a meccs idején. Nem hivatalos információink szerint háromszázan lesznek. Both Péter járási rendőrkapitány számokról nem beszélt, de azt elmondta, hogy kötelékük minden lehetséges egysége képviseli magát. Lesznek bűnügyesek, forgalomirányítók, rendfenntartók készenlétben vízágyúval, kommandós osztag, kutyás- és lovasrendőrök. A zsaruk a meccs idején videóval pásztázzák majd a lelátókat. 2000-3000 deviáns szurkolóval számolnak, de nem csak Nagyszombatból. „Sajnos egyre inkább elterjedőben van, hogy a szélsőséges csoportok sportdrukkereknek álcázva magukat az ilyen eseményeket használják ki balhézásra. Nem kizárt, hogy a hazaiak „segítségére” magyarországi garázda elemek is készülnek, bár egyelőre nincs ilyen információnk. De nekünk minden eshetőségre fel kell készülnünk” – nyilatkozta Both Péter.

Az előzetes híresztelésekkel ellentétben nem zárják le a vasútállomástól a stadionig vezető utakat és utcákat, ellenben a sportcsarnok és a mellette lévő szabadidős területre kordont húznak. Ott alakítják ki ugyanis a parkolót a nagyszombatból érkező buszoknak és autóknak. Ezért aztán érdemes lesz elkerülni a Sport utca környékét a körfogalomtól a Štefánik és Poľná utcai kereszteződésig. Amennyiben tömegközlekedéssel érkeznének nagyobb szurkolói csoportok, rendőri kísérettel jutnak majd el a stadionig, ami max. húsz perces útlezárásokat eredményezhet. Végezetül arra figyelmeztet mindenkit a rendőrség, hogy a szurkolói útvonalak mentén ne hagyjanak parkoló autókat és óvják értékeiket.(Paraméter)

Borsi

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mecstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr30572992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása