Ultrák

Friss topikok

  • Borsii: Lehet látni,h ezt mikor írtam ;) Jó régen,azóta sokat fejlődőt minőségileg! (2009.08.03. 22:39) Magyar Ultrák
  • leon, a proli: szerintem tök jó, hogy értelmi fogyatékosként blogolsz, csak így tovább! (vagy nem magyar anyanyel... (2009.02.26. 21:59) Fradi meccs előtt pár lila ablak bánta
  • mizo: MINDEN MAGYAR ULTRA ÁLJON A DUNASZERDAHELY MELLÉ!!!! (2008.11.07. 09:37) Magyar himnusz a szlovák meccs előtt
  • Zsu: Felvidéki magyar vagyok, ráadásul dunaszerdahelyi. Pozsonyi másodéves egyetemistaként még csak egy... (2008.10.25. 19:16) 'Üsd a magyart!' - pozsonyi rigmusok a DAC ellen
  • Artur: A ferencváros nagyon jó és minden hol ott leszünk!!! De hálistennek a lilák is nagyon várják hogy ... (2008.10.07. 09:27) Kezdet!

Utolsó kommentek

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

IndaFotó képek

2008.05.16. 14:17 Borsii

Vérző homlok és sérült rendőrkutya Manchesterben

Eleddig csak szépet és jót írtunk a Rangers rajongóiról, ám végül csak kiderült: ahol több mint 100 ezer ember vedeli a sört, elromlik az óriáskivetítő és ráadásul a kedvenc csapat kikap a legfontosabb meccsen, ott nem lehet megúszni a botrányt. A szerdai Zenit-Rangers (2-0) UEFA-kupa-döntő után rendőr-drukker párharcokról és véres arcú fanatikusokról számoltak be a manchesteri újságok.

A skótok büszkék voltak rá, hogy legutóbbi kilenc idegenbeli meccsükön nem volt letartóztatás, nos, most ez a "sorozat" az elveszített UEFA-kupa-finálé után megszakadt - de még mennyire...

Az [origo] helyszínen tartózkodó tudósítója talán mindig jó helyen volt, ám nem látott sem balhét, sem attrocitást (sőt a legtöbbször igazán kedvesek voltak vele a skót fanatikusok), igaz, az erőszakos eseményekre (ha leszámítjuk azt a "félreértést", hogy a lefújás után az orosz drukkerek beszaladtak a pályára) nem a Manchester City stadionjában került sor, hanem a belvárosban.

A probléma okozója az arénától mintegy 5 kilométerre lévő három óriáskivetítő egyike volt - miközben több ezren figyelték, beadta a kulcsot, és a kupadöntő elején elromlott...

Egy rendező megpróbálta megjavítani, de nem engedték, sörösüvegekkel és ki tudja még mivel dobálni kezdték az ideges összegyűltek, így kútba esett a szurkolás a Piccadilly téren. A tömeg egy része - lehettek úgy 10 ezren - elindult másik helyszínt keresni, ami csak tetézte a bajt, hiszen nem volt hová menni. Néhányan "rosszkedvükben" rendőrökre támadtak.

Az elveszített finálé utáni éjszaka sem volt balhétól mentes. A csütörtöki Manchester Evening News képeket is közölt arról, amint egy drukker rátámad a rendőrökre, majd véres fejjel fekszik a földön. Egy rendőrkutya a lábát kapta el az egyik támadónak, s - mint a képen látható - egy luxusautó például összetört szélvédőjével fizetett azért, mert "rossz helyen" parkolt.

A végeredmény: megsérült 15 rendőr és egy rendőrkutya, 42 drukkert letartóztattak, egy Zenit-rajongót - ha nem is súlyosan, de eléggé - megvertek.

A vizsgálatok még folynak, nem tudni, milyen büntetést kap a skót csapat az UEFA-tól, ám a Rangers szóvivője, Martin Bain szerint a bedurvulóknak semmi közük a csapathoz: "Arról értesítettek minket, hogy azon embereknek, akik botrányt okoztak az egyes helyszíneken, valójában nincs semmilyen kapcsolatuk a futballcsapathoz. Az erőszakért felelős egyéneket mindazonáltal mi is keressük."

A történtek egyik nagy vesztese Manchester: a városvezetés úgy döntött, a jövő szerdai Bajnokok Ligája-döntő idejére nem helyeznek el óriáskivetítőt a központban. "Nagyon sajnáljuk a Unitedért szorítókat, de ez nem lenne tisztességes a központban lakókkal szemben" - mondta az egyik helyi politikus arra célozván, hogy nem szeretnék, ha még egyszer ilyen eset előfordulna a városban.

(origo)

 

Borsi

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mecstortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr30472530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása